huisalarm

Een huisalarm aanschaffen is geen overbodige luxe voor wie net gebouwd of verbouwd heeft. Ook wie veel dure elektronica in zijn huis heeft of een uitgebreide garderobe van bekende kledijmerken kan misschien overwegen om een beveiligingsinstallatie aan te kopen. In een huis binnenbreken is kinderspel geworden zonder beveiliging. En de dieven opsporen is niet altijd even simpel. Wie de nodige maatregelen neemt schrikt de dieven af en is ze een stap voor.

Voor ieders portemonnee

U gaat bij het kiezen van een huisalarm zover als u zelf wilt. De mogelijkheden vandaag de dag zijn bijna onbeperkt. Alarmen die afgaan en onmiddellijk een telefoonnummer bellen, zodat er kan gehoord worden wat er in huis gebeurd, beveiligingscamera’s in de vorm van een kopspeld, enzovoort. Toch hoeft het niet altijd zo uitgebreid. Met een minimum aan mogelijkheden kan een huisalarm al erg doeltreffend zijn. Dikwijls is het belangrijker dat het veel lawaai maakt, zo worden inbrekers verrast en zeker afgeschrikt.

Inschakelen verlichting

Sommige inbrekersbendes slaan overdag toe wanneer de meeste mensen uit werken zijn. Er zijn ondertussen systemen waarbij het huisalarm via domotica ook de verlichting op bepaalde tijdstippen van de dag kan aansteken. Of wanneer er beweging wordt gedetecteerd. Dat is dan vooral handig wanneer het donker is. Ook wanneer u op reis bent kan het handig zijn om ’s avonds een aantal uren 1 of meerdere lichten via het voorgeprogrammeerde huisalarm te laten branden.

Huisalarm doet onveiligheidsgevoel dalen

Wie al eens met inbrekers te maken heeft gehad, weet dat dat voor een onbehaaglijk gevoel blijft zorgen. Het plaatsen van een huisalarm kan dat gevoel sterk doen verminderen. Het werkt dan wel psychologisch, toch is er iets meer zekerheid dat het zal afgaan als er opnieuw iemand probeert binnen te raken. En mensen die nog geen alarm hadden, maar toch niet gerust gingen slapen, blijken dat na de aankoop van een alarm wel te kunnen. Wie een huisalarm laat installeren komt daarenboven ook nog in aanmerking voor premies en belastingvermindering.

Vergelijk de mogelijkheden bij de leveranciers

Ga niet over 1 nacht ijs bij het laten plaatsen van een huisalarm. Vergelijk de prijzen van verschillende leveranciers en vraag ook naar referenties van eerder uitgevoerde projecten. Erkende plaatsers geven meestal ook een aantal jaren garantie op de centrale. Kijk ook naar de opties die bij sommige fabrikanten goedkoper zijn dan bij andere. Kies tenslotte na het vergelijken de beste deal voor de beveiliging die bij uw woning past. Offertes aanvragen kan ook snel en makkelijk via deze website.

Relatieve artikelen

B2B infos

Comments are closed.

Get free multiple quotes for adapted suppliers within 48h